Voorgaande edities

De eerste editie van Tour du ALS werd gehouden op 1 juni 2012. Na ons jubileum in juni 2016 gevierd te mogen hebben met de vijfde editie van Tour du ALS, staat op 29 mei 2019 alweer de achtste editie op het programma. Tijdens de afgelopen edities deden al meer dan 2.500 deelnemers mee en zamelden ze samen al meer dan €5 miljoen bij elkaar in de strijd tegen ALS. Bekijk hier de verhalen van de voorgaande edities van Tour du ALS.

Tour du ALS 2018

Er hebben aan de zevende editie (31 mei 2018) van de Tour du ALS ruim 450 deelnemers deelgenomen. Wat een editie was dit, wat een bijzondere dag. Vanwege het slechte weer, de hoosbuien en het onweer was de organisatie genoodzaakt de routes aan te passen. In de middag kwam het zonnetje te voorschijn en hebben we de dag afgesloten met een spetterende eindparty, verzorgd door o.a. Martijn Fischer. Tijdens de jaarlijkse Wereld ALS Dag en tevens bedankdag voor de vrijwilligers, in Koninklijke Burgers' Zoo hebben we de eindstand bekend gemaakt van de Tour du ALS 2018! Enorm trots en dankbaar zijn wij op het geweldige bedrag van € 865.000 dat is opgehaald. Veel dank aan alle deelnemers, sponsoren, donateurs, supporters, vrijwilligers, aanwezigen, artiesten, dank aan iedereen die het mogelijk hebben gemaakt om hier een succesvolle editie van te maken.

Bekijk hier de foto's en hier de video van Tour du ALS 2018.

Het opgehaalde bedrag wordt ingezet om onderzoek te doen naar de oorzaken van ALS en om de zorg en kwaliteit van leven te verbeteren van de mensen die momenteel aan ALS lijden. Het geld is hard nodig, want hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden helaas nog onbekend. Er is ook nog geen behandeling mogelijk en de gemiddelde levensverwachting na de diagnose is slechts 3 tot 5 jaar.

Tour du ALS 2017

Op 8 juni 2017 hebben ruim 350 deelnemers de Mont Ventoux bedwongen in strijd tegen ALS. Afgelopen zaterdag werd het definitieve eindbedrag bekend gemaakt in Archeon. De teller van de zesde editie van Tour du ALS is uiteindelijk geëindigd op €660.000. “Ik ben trots dat we weer een waanzinnig bedrag kunnen overhandigen aan Stichting ALS Nederland,” zegt Gert-Jan Pijl, voorzitter van Tour du ALS.

Bekijk hier de foto's en hier de video's van Tour du ALS 2017.

Tour du ALS onder vlag van ALS Nederland

Naast het opgehaalde bedrag was er nog meer groot nieuws afgelopen zaterdag. Het bestuur van Stichting Tour du ALS heeft ervoor gekozen om haar krachten te bundelen met Stichting ALS Nederland. Daarom zal per 1 september 2017 Stichting Tour du ALS opgaan in Stichting ALS Nederland. Gert-Jan Pijl, voorzitter van Stichting Tour du ALS, zal als vrijwilliger van Stichting ALS Nederland aanblijven om mee te helpen nog veel meer mooie Tour-edities te realiseren!

Tour du ALS 2016

Voor de 5de editie van de Tour du ALS zijn ruim 420 deelnemers, waaronder 7 ALS-patiënten, de strijd aangegaan om de Mont Ventoux te bedwingen. Na een heftige klim bereikten alle deelnemers uiteindelijk de mistige top van de berg. Tijdens deze editie was er zelfs voor het eerst een handbiker die de strijd met de berg aanging. Tijdens deze editie werd maar liefst € 774.000 ingezameld in de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS.

Bekijk de fotoalbums van 2016:

        Start uitdaging 2&3 Start Wandelaars Start Hardlopers Massastart
        Plateau Reynard Top Mont Ventoux Op de route Finish & eindfeest Mazan

Tour du ALS 2015

Tour du ALS “Battle on” 2015 is wederom een prachtig evenement geworden! Met bijna 450 deelnemers, verdeeld over fietsers, hardlopers en wandelaars, is een voorlopig bedrag gegenereerd van maar liefst € 750.000! Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, partners en supporters voor een geweldig event! Tot volgend jaar!

Tour du ALS 2014

Editie 3 van Tour du ALS, gehouden op 30 mei 2014, is één groot succes geworden! Met ruim 625 deelnemers (een stijging van 25 deelnemers ten opzichte van editie 2) is op 30 mei 2014 de Mont Ventoux beklommen vanuit 3 flanken. Door alle deelnemers (fietsers, hardlopers en wandelaars) is tot nu toe een bedrag van minimaal € 1.150.000 opgehaald. Een prachtig resultaat van een prachtige dag!

Tour du ALS 2013

Editie 2 van Tour du ALS, gehouden op 7 juni 2013, is één groot succes geworden! Met een meer dan verachtvoudiging van het aantal deelnemers (van 70 naar 600) ten opzichte van editie 1 is op 7 juni de Mont Ventoux beklommen. Door al deze renners is maar liefst minimaal € 1.200.000 opgehaald, een meer dan vertienvoudiging van het bedrag van vorig jaar. Een ongekende prestatie!

Tour du ALS 2012

Editie 1 van Tour du ALS, gehouden op 1 juni 2012, is één groot succes geworden! Met de beklimming van de Mont Ventoux door maar liefst 70 renners hebben we in kort tijdsbestek € 109.860,75 binnen gehaald voor Stichting ALS Nederland. Ook in media-land zijn we niet onopgemerkt gebleven.