Ambassadeurs

Servais Knaven, voormalig profrenner en sinds 2011 ploegleider van het Britse team Sky.

Stichting ALS Nederland draag ik al jaren een warm hart toe. Het is vreselijk dat er nog steeds geen oorzaak is gevonden voor deze genadeloze ziekte. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om deze ziekte bekender te maken en dat er meer fondsen gegenereerd kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek. Mijn passie is fietsen en daarom ben ik blij mij te mogen inzetten als ambassadeur van de Tour du ALS.

 

Erik Dekker, voormalig profrenner en ploegleider.


Als sportman vind ik het vreselijk  dat bij ALS patiënten hun spieren steeds meer uitvallen en dat uiteindelijk gevangen zijn in hun eigen lichaam. Daarom zou ik graag als ambassadeur van de Tour du ALS meer bekendheid aan deze ziekte willen geven en willen meehelpen om ALS de wereld uit te trappen.

Pim Sedee, presentator Telegraaf VNDG, voorheen RTL nieuws

Foto: Sander Stoepker

Mijn vader is in 2004 overleden aan ALS. Het was een slopende tijd voor hem, en natuurlijk ook voor ons gezin. Die stoere, sterke man takelde af, totdat hij uiteindelijk drie jaar na de diagnose overleed. Na zijn dood hebben we met ons gezin en met een grote groep vrienden meegedaan aan Tour du ALS. Zelf heb ik drie keer de Mont Ventoux beklommen en het is een van de meest intense dagen van mijn leven geweest. Zeker de derde keer omhoog klimmen, was bijzonder. Ook meerdere ALS-patiënten fietsten toen de berg op. Ze konden dat vaak niet meer op eigen kracht, en daarom werden ze begeleid door vrienden en familie. Patiënten lagen in een ligfiets, voortgeduwd door de mensen die ze het meest liefhebben. Die beelden staan nog altijd op mijn netvlies gebrand. 

Ik kan iedereen aanraden om ook een keer naar Frankrijk af te reizen en die imposante berg te bedwingen. Het is een ervaring die kracht kost, maar vooral heel veel kracht geeft. Omdat je met elkaar hetzelfde doel voor ogen hebt, namelijk het inzamelen van geld om die genadeloze ziekte beter te kunnen bestrijden. Bovendien voelt het heel vertrouwd om zo’n avontuur aan te gaan, met mensen die vaak begrijpen hoe het voelt om op welke manier dan ook met ALS te worden geconfronteerd.

Dus doe mee, en wie weet komen jullie mij nog eens op die berg tegen!

 

 

Sef Vergoossen

 

Na mijn carrière als voetbalcoach is er nu meer tijd om me in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben. Zelf ben ik in de gelukkige omstandigheid om me nog echt in te spannen voor mensen die dat niet meer kunnen.

Graag doe ik dan ook mee aan de Tour du ALS.

Ik ga de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen en zodoende maximaal in te zamelen voor de stichting ALS. Geld dat dringend nodig is voor onderzoek. Onderzoek dat moet leiden tot behandeling en tot het vinden van medicijnen om deze vreselijke ziekte te bestrijden.

Iedereen heeft de taak om ALS onder de aandacht te brengen bij vrienden, kennissen en relaties.

Alleen als we er met zijn allen de schouders onder zetten kunnen we ons doel bereiken.

Ik doe mee, laat me niet alleen.

SAMEN trappen we ALS de wereld uit!!!